عنوان مقاله: مفاهیم جمعیت
قالب فایل: WORD
تعداد صفحات: 17 صفحه
فهرست مطالب:
مقدمه
بخش اول: تحولات جمعیتی
جمعیت بعد از انقلاب صنعتی
بخش دوم: جمعيت به عنوان يك مسئله اجتماعي
الف: كشورهاي غيرصنعتي و انفجار جمعيت
ب: جمعيت در ايران به عنوان يك مسئله اجتماعي
بخش سوم: مشكلات ناشي از رشد بيرويه جمعيت
الف: جمعيت و تامين غذا
ب: رشد بيرويه جمعيت و بهداشت
ج: رشد بيرويه جمعيت و مسکن
بخش چهارم: سياستهاي جمعيتي
منابع
* مقدمه:
همه با واژهي جمعيت آشنا هستيم و هر روز اصطلاحاتي از قبيل جمعيت شهري، جمعيت روستايي، جمعيت دانشآموزان، جمعيت كشاورزان، جمعيت با سواد و ... را در مكالمات روزمرهي خود به كار ميبريم يا در مجلات، روزنامهها و كتابها ميخوانيم. تجمعي از افراد انساني كه در منطقهاي معين (محله، شهر، شهرستان، استان يا كشور) به طور مستمر و معمولاً به شكل تجمع از خانوارها و خانوادهها زندگي ميكنند، جمعيت گفته ميشود.
بخش اول: تحولات جمعیتی
آدمي براي بقاء خود نيازهاي متعددي دارد. غذا، پوشاك و مسكن از جمله نيازهايي هستندكه بدون آنها حيات انسان به خطر ميافتد و به عبارت ديگر، تا زماني كه انسان غذاي كافي و پوشاك و مسكن مناسب نداشته باشد، با احتمال مرگ و مير مواجه خواهد بود. تحولات زندگي انسانها از گذشته تا حال بر اساس نحوهي تامين نيازهاي فوق صورت گرفته است و افزايش يا كاهش جمعيت نيز متاثر از همين عامل بوده است.
در شرايط ابتدايي و در اقتصاد سادهي كشاورزي رشد جمعيت بسيار كند و در برخي شرايط استثنايي، منفي بوده است. در آن شرايط، گاه خطرات طبيعي از جمله سيل، زلزله و ... موجب وضعيت بد اقتصادي در خانواده ميشد و در نتيجه تعداد زيادي را از بين ميبرد. علاوه بر آن وقوع جنگها در جوامع نيز موجب هلاك بسياري از افراد ميگشت. در شرايط سخت زندگي كه احتمال زندهماندن فرزندان خانوادهها تا 20-15 سالگي خيلي محدود بود، ميزان مواليد در سطح بالاي قرار داشت تا جايگزيني براي فرزندان فوت شده باقي بماند.
بر اساس محاسبات تقريبي، روند رشد جمعيت تا قبل از انقلاب صنعتي و حتي در شرايط مساعد، بسيار محدود بود و جمعيت به اندازهي كمي افزايش مييافت.
به عنوان مثال، همزمان با انقلاب كشاورزي، در هشت هزار سال قبل از ميلاد مسيح، جمعيت جهان احتمالاً 10 ميليون نفر بود. اين رقم در آغاز عصر مسيحيت، در حدود 250 ميليون نفر برآورد شده است. يعني در مدت هشت هزار سال، جمعيت جهان 25 برابر شده است....
:: برچسبها:
جمعیت ,
مفاهیم جمعیت ,
تحولات جمعیتی ,
رشد بيرويه جمعيت ,
سياستهاي جمعيتي ,
انفجار جمعيت ,
انقلاب صنعتی ,
:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0